До Гармонії - Разом!      Детальніше про сайт

​Що їдять чаклуни?

​Що їдять чаклуни?
Джерело матеріалу:

Вперше про те, що чаклуни і відьми їдять не те, що всі інші люди, я почула в дитинстві. По сусідству жила старенька, яку трагічним голосом і пошепки, один одному на вухо, називали відьмою. До неї ходили «вилити переполох» — якщо дитина кричить, плаче без перерви, і, можливо, злякалася; у неї брали травичку для «чоловічої сили» і «жіночого щастя», водичку «на удачу»… Вона замовляла грижу, знімала пристріт і порчу, повертала в сім'ю чоловіка та жінку, що ввтекли, лікувала опіки…

Ми, діти, дивилися на неї з побоюванням через паркан (у бабки був маленький будиночок в приватному секторі), а варто було їй повернути голову в нашу сторону — відразу рятувалися втечею, попискуючи від страху. Ну, а якщо раптом побажає щось не те? Моторошно…

Якось я почула розмову сусідок. Одна скаржилася на те, що чоловік п'є, а друга радила «до бабки сходити, нехай заговорить біду». Нещасна дружина сумнівалася. Все ж таки 70-ті роки, не село глухе, велике місто, кругом — суцільна радянська влада і розвинений атеїзм, і раптом — бабка, заговорювати алкоголізм… І тоді порадниця, присунувшись до вуха, гучним — на всю вулицю — шепотом сказала: «Так ти піди, що ж маятися? Не думай, вона відьма справжня, з тих, що смажених їжачків їдять… ».

Моя дитяча уява була вражена смаженими їжачками надзвичайно. Навіщо їх їсти? Яка в їжаках користь? І — як їх смажать? З голками разом, або спочатку шкуру обдирають? І де бабця знаходить їжачків посеред міста? Чи — розводить прямо у власному сараї? Питань було безліч. Правда, ніхто на них не відповів. Дорослі, коли я почала цікавитися їжачками з точки зору кулінарії, порадили мені не забивати голову всякими дурницями. А до бабки-відьми я піти просто побоялася.

Пройшли роки, і якось я зіткнулася з чоловіком, який називав себе чаклуном. Я брала у нього інтерв'ю для статті — це було дуже модно в ті часи Чумака і Кашпіровського. Знахарів голосно називали екстрасенсами, до них шикувалися черги, а безліч людей просиджуваи перед екранами телевізорів, тримаючи в руках банку з водою, щоб «зарядити здоровою енергією».

Дитячий спогад про їжачків сплив у самий невідповідний момент — якраз посередині інтерв'ю — і я, не встигнувши як слід збагнути, що роблю, ляпнула питання. Чаклун (знахар, екстрасенс — називайте, як хочете) тільки посміхнувся і запропонував мені на пробу кілька рецептів. «Оккультна їжа», — поважно сказав він (до речі, вельми освіченою людиною був, слово «окультизм» вимовляв без запинки).

Він стверджував, що ця сама «окультна їжа» сприяє оздоровленню організму, виводить шкідливі речовини, підсилює «енергетичне поле людини», робить його несприйнятливим (або слабо сприйнятливим) до негативного впливу на кшталт вроків. Може навіть вберегти від прокляття і допомогти вилікувати хронічні хвороби.

Можливо, чаклун сказав чисту правду. Не знаю, якось не вийшло перевірити. Та й яким приладом можна зафіксувати спробу пристріту або вроків? Однак рецептами його я користуюся. Тому що будь-який лікар скаже, що салати корисні для здоров'я практично всім людям. І дійсно допомагають при багатьох хворобах, оздоровлюють і очищають організм (правда, лікар не буде говорити про пристріт, але скаже про токсини, про шкідливі відходи життєдіяльності, які накопичуються в організмі). І зрештою, це просто дуже непогано на смак!

Ось ці рецепти «від чаклуна» я і пропоную вашій увазі.

Кропива на кефірі: 2 склянки зелені молодої кропиви, зелена цибуля, варене яйце, 0,5 склянки кефіру. Кропиву перед вживанням потрібно обшпарити.

Салат з хрону: 100 г листя хрону, 2 шт. свіжих огірків, зелена цибуля, кріп, петрушка, сметана.

Зелень з горіхами: 100 г листя кульбаби, 50 г зелені молодої кропиви, 2 варені яйця, 10 шт. волоських горіхів, петрушка, зелена цибуля, кріп, часник, рослинна олія.

Кропива в маслі: 1 кг зелені молодої кропиви (попередньо ошпарюють і відварюють), зелена цибуля, 8-10 столових ложок топленого масла, 2 яйця, кінза. Всі інгредієнти змішуються і тушкуються.

Для активізації життєвих сил організму після тривалої хвороби або просто «від загальної млявості» було рекомендовані наступні рецепти:

  • 3 склянки неочищеного вівса промиваються теплою водою протягом 5 хв, потім відстоюються 10 хв. В емальовану каструлю наливається 3 склянки молока, 3 склянки вівса (того самого, промитого і процідженого). Каструля поміщається в духовку на слабкий вогонь на 4 години. Охолоджується в духовці. Після охолодження суміш віджимається в марлі. До отриманої «вівсяної каші» додається 1 столова ложка меду, 30 г вершкового масла. Приймати потрібно за 30-40 хвилин до їжі 1 раз на день протягом місяця. Після цього — 2 тижні перерви, і ще один місячний курс (цю «кашу» чаклун особливо рекомендував, як засіб від шлункових захворювань — це не рахуючи загальної «активізації організму»);
  • 1/3 кг кураги, 1/3 кг інжиру, 1/3 кг родзинок, 1-2 лимони зі шкіркою (дрібно нарізати або пропускаються через м'ясорубку), молоді ядра волоських горіхів. Все це викладається в скляну банку і заливається медом. Приймається з кефіром по 1 столовій ложці 1 раз на день (чаклун стверджував, що дана суміш є прекрасною профілактикою від онкологічних захворювань. Не можу гарантувати, але чесне слово, це дуже смачно!);
  • 500 г буряка, 500 г моркви заливаються окропом і варяться до готовності буряків. Додається 100 г кураги і 100 г родзинок, 2-3 столові ложки меду. Суміш відстоюється 12 годин, потім — довести до кипіння на повільному вогні і злити відвар. Приймати відвар по 0,5 склянки в день протягом місяця.

Ось такі корисні рецепти я винесла з давнього інтерв'ю. Правда, так до сих пір і не знаю — чи їдять відьми смажених їжачків. Але це, напевно, і не так уже й важливо.

Автор: Софія Варган

+2
230
RSS
13:27
+2
1/3 кг кураги, 1/3 кг інжиру, 1/3 кг родзинок, 1-2 лимони зі шкіркою (дрібно нарізати або пропускаються через м'ясорубку), молоді ядра волоських горіхів. Все це викладається в скляну банку і заливається медом. Приймається з кефіром по 1 столовій ложці 1 раз на день (чаклун стверджував, що дана суміш є прекрасною профілактикою від онкологічних захворювань. Не можу гарантувати, але чесне слово, це дуже смачно!)

Нагадує «суміш для сердечників» — нею моя мама постійно підгодовувала тата після інфаркту:
13:29
+2
Правда, так до сих пір і не знаю — чи їдять відьми смажених їжачків.

Ага! І ще павучі лапки їдять, кров'ю кажанів запивають, хвостами ящірок закусюють _сміюсь
19:10
+2
От справді подумав, що це, Дзвінко, допис твого авторства. Так жваво й докладно описано. Все те цінне, що без термообробки.
Я просто теж всілякі салатики люблю. Мене мама кроликом називає. Якщо за день я не з'їм хоч миску салату, вважаю день пропав. _сміюсь

Випадкові Дописи