До Гармонії - Разом!      Детальніше про сайт

Володимир КРИВОРУКА: Я й досі пишу листи (2018)

Володимир КРИВОРУКА: Я й досі пишу листи (2018)


Пана Володимира я знаю, мабуть з 2012 р., з часів віртуального спілкування з ним у ВИШНІЙ БОРІЇ, а потім листовно і по телефону. Це ще тоді він жив у Красному Лучі на Луганщині, до окупації частини Донбасу Росією. А зараз вони з дружиною біженці і живуть у Таращанському районі на Київщині, ближче до родини дочки. Це нині чоловік поважного віку, бо має 83 роки (1935 р.н.), але невгамовний і намагається змінити своє життя, і загалом українське життя, на краще. 

Він є прихильником ОЗДОРОВЛЮЮЧОГО ХАРЧУВАННЯ і якось прислав мені в листі кілька зерняток амаранту – окультуреної щириці – бур’яну, якого повно на наших городах. Цей амарант намагався зростом догнати соняшники і радував око незвичайним червоним кольором.  

Ми вживали його в салатах, жували стиглі зерна, але мусили таки звести, бо ця рослина намагалася зайняти собою весь город. Але й досі то там, то там амарант сходить і росте, нагадуючи про свої, невикористані нами, ресурси. 


Пан Володимир ще має дар до віршування і ось прислав мені в листі  

свій вірш «Про натуральне харчування». Після кількох виправлень автор дозволив розмістити цього вірша на СВІТОЧІ, в надії, що це буде помічене світочанами, а комусь може й допоможе у чомусь.

ПРО НАТУРАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ 

Живі істоти в цілім світі поживою сирою ситі.
У наш час люди лиш одні готують їжу на вогні.
Це харчування нездорове, шкідливе, мертве, помилкове.
Усе, що жарилось, кипіло і у духовці довго мліло
Втрачає всі живі ензими, а травлення ж проходить з ними.

Лейкоцитоз це викликає, імунітет наш підриває.
Людина зазвичай хворіє і передчасно, бач, старіє.
Є сонячний вогонь в рослинах – життя дарує він людині.
Вогонь на кухонній плиті скорочує наш час в житті

Є плем’я хунза в Гімалаях, що їжу сирову вживає.
Ті мешканці хвороб не знають – більш сотні років проживають.
І жінки в них і в шістдесят народжують своїх малят.

Скажи людині пересічній: «Кинь харчування спосіб звичний!
Живи на сирових харчах!» — охоплює людину страх:
«Я ж задоволення ще маю від страв з вогню, що їх вживаю!»
Так думає людина кожна – стать сироїдом враз не можна.
На свіжу їжу сироїд тривалий робить перехід.

Арнольд Ерет – натуропат, в Асконі був сто літ назад,
Мав спеціальний санаторій, де лікував хронічно хворих.
Поїхав в США, агітував відмовитись від звичних страв.
Шляхетну людям ніс мету, казав же правду їм святу.

Американцям прагматичним ці погляди були незвичні
І все, чому він їх учив. Дві книги Ерет залишив.
Написано ще тридцять книг, як жити на харчах сирих.
Адептів має лікувальне трапезування натуральне.
Всім корисне переконання про натуральне харчування.//

Я давненько знаю про Арнольда Ерета і маю причетність до видання його книги під назвою ЖИТТЯ НА ВОЛІ. Цю книгу ми видали зусиллями постійно діючих конференцій БУТТЯ УКРАЇНЦІВ. І ось Володимир Криворука своїм віршем нагадав мені про це.
Може й ще хтось зрозуміє, що вогонь і страва – це шкідливо для людей. Це технологічне збочення явно впливає негативно на людство. А що ж я? Позавчора був понеділок і я постував – понеділкував. Двічі за день я їв досхочу огірки, шовковиці, вишні, порічки й смородину, а ще горіхи. Того дня пізно увечері я «вмирав»  від голоду, але витерпів. Зате наступного дня відчував легкість у тілі. Може й ви спробуєте?

Хай же буде!




+4
251
RSS
06:41
+4
Пропоную познайомитися із невідомою вам людиною. Це Володимир Криворука — патріот України. Живе на Київщині і має вже поважний вік. Але невгамовний і постійно трудиться, а ще вчиться і вдосконалюється.
08:45
+2
Того дня пізно увечері я вмирав від голоду, але витерпів. Наступного дня відчував легкість у тілі. Може й ви спробуєте?

Якщо ти ввечері "вмирав" від голоду, то щось зробив неправильно. Під час розвантажувального голодування людина не має "вмирати" від голоду, бо так можна і виразку шлунку заробити. Особливо в твоєму віці. Може, доповнив би своє «понеділкування» кефіром, наприклад, чи йогуртом?..
11:42
+3
Друже, вмирав від голоду — це перебільшення. Просто дуже хотілося їсти.
18:30
+3
Молодець цей дідусь! Сироїдіння — це звичайно добре, але ось як для мене, то з моєю фізичною працею можна і ноги протягнути, тому хоч іноді стараюся їсти білкову їжу. А вірш написаний — чудово.
18:54
+2
В цю пору на 1 липня 2018 р. зріють огірки по всій Україні. Хтось солить, хтось закриває. Якщо хочете мати огірки хрумкітливими, додайте до розсолу гілочку ЩИРІЮ (щириці) із суцвіттям. Це ми перевіряли.
Люблю квашені огірочки. Мій тато мав родинний рецепт, він до розсолу додавав ложку гірчиці. Огірочки зберігають твердість і ледь-ледь пощипують язик.
20:43
+2
Дякую, Дзвінко, за рецепт при солінні огірків. А гірчицю твій тато додавав як порошок? І ложка гірчиці на 3 л банку?
20:42
+2
Другого липня 2018 р. я витримав своє друге ПОНЕДІЛКУВАННЯ. Двічі на день вживав лише фрукти та овочі, а ще горіхи. Ніяких розладів шлунку не було. Й увечері їсти хотілося менше.
10:18
+2
І знову я понеділкував: 9 липня 2018 р. Налягав на горіхи.

Випадкові Дописи