До Гармонії - Разом!      Детальніше про сайт

Харчова інтуїція

Харчова інтуїція
Джерело матеріалу:

Вам ніколи не було цікаво, чому ви полюбляєте щось конкретне з їжі і зовсім не переносите інше? Або, чому часом так нестерпно хочеться чогось особливого, чого ви раніше взагалі не їли? Наприклад, квашених огірків або булки з маслом? Виявляється, є таке поняття, як харчова інтуїція, тобто наш організму сам знає, чого йому бракує і таким чином посилає нам прямі сигнали. Що ж, давайте розбиратися, реагувати на такі сигнали чи ні.

Одразу ж хочу сказати, що тема харчової інтуїції, відображена у даній статті, абсолютно не може бути застосована до вагітних і жінок, які годують немовлят; до людей, які страждають на серйозні або хронічні захворювання, гормональні порушення, а так само під час інтенсивної медикаментозної терапії. І це абсолютно зрозуміло, бо все перераховане вище геть збиває всю налагоджену раніше роботу організму і про інтуїцію в цей час не йдеться.


Отже, якщо ви полюбляєте:

Квашені огірки

Квашені огірки, саме огірки і саме квашені, обожнюють їсти не тільки вагітні жінки (про них ми вже говорили), а люди, у яких часто буває знижений кров'яний тиск. Сіль, що потрапила в організм, затримує рідину, що в свою чергу спричиняє підвищення тиску.

Досить часто квашені огірки дуже хочеться з'їсти під час сильно стресу, який плавно перетікає в хронічний. Помічено, що потяг до солоного під час переживань тільки посилюється, таким чином організм відволікається на яскраві смакові відчуття.

Якщо дуже часто вам не вистачає солоного, то організм попереджає про те, що йому бракує натрію, калію, вітамінів і рідини. Досить часто несподіване гостре бажання «солоного» говорить про зниження імунітету!


Коли божевільно хочеться борошняного

Для дівчини це просто трагедія, не менша, коли до тремтіння в руках хочеться саме солодкої випічки: булки, печива, пиріжків та іншої жахливо калорійної і вкрай шкідливої для фігури їжі. У мене теж бувають напади — треба печива з'їсти, хоч кричи! А зазвичай я до борошняного абсолютно байдужа. То що ж говорять фахівці?

Нав'язливий потяг або постійна нездорова любов до випічки пояснюється декількома можливими факторами. По-перше: це брак в організмі азоту (так само побічними ознаками даної проблеми є набряклість, висипання на шкірі, постійні інфекції, що переходять з однієї в іншу).

Якщо організму бракує жирів, то бажання наїстися печива або булок може бути спровоковано саме цим. Побічними ознаками даної проблеми є погіршення пам'яті, швидка стомлюваність, суха шкіра, млявість.

А ще дуже хочеться солодкої та калорійної булки тим, у кого в житті мало радості, депресивний стан і відсутність любові. Закохані дівчата рідко об'їдаються борошняним і солодким на ніч. Отож помічено, що чим холодніше ззовні та в душі, тим більше хочеться печива і булок.


Моторошно хочеться гострого

Любителі червоного пекучого перцю, часнику і гірчиці точно знають, що вони схильні до вірусних (особливо сезонних) захворювань, саме таким чином організм захищає себе від вірусів і мікробів ще на підльоті.

Ну, а якщо раптово дуже захотілося з'їсти голівку часнику або зжувати гострого перцю, то знайте: в вашому тілі вже десь блукає підступний вірус, а отже, часнику потрібно негайно з'їсти!


Коли без кави нема життя

Кажуть, що аромат кави, це найбільш «продаваний» аромат в світі. Маркетологи давно цю тему зрозуміли, і тепер аромати кави ширяють у багатьох магазинах і супермаркетах, навіть в тих, які до їжі не мають ніякого відношення. Річ у тім, що кава — це дія, і навіть сам лише аромат кави спонукає нас кудись йти і щось робити (купувати).

Любителями кави (читайте, як я, фанатами) найчастіше є люди зі зниженим тиском і ті, хто багато «думає головою» — тобто, розумові працівники.

І, якщо раптом до нудоти захотілося кави, отже, організм нам повідомляє, що «голова втомилася» і потребує відпочинку та енергетичної підтримки.


Коли є шоколадна залежність 

Найчастіше любителями шоколаду у всіх його варіантах є саме жінки. Постійний потяг або різкі напади «шоколадниці» свідчать швидше про психологічні проблеми, такі як відсутність любові або явно недостатня її кількість. 

Причому, як стверджують фахівці, тут йдеться саме про фізичну сторону цього прекрасного почуття.


М'ясо

Я думаю, багатьом з нас знайоме це відчуття, коли хочеться з'їсти м'яса, просто ось взяти хороший такий шматок м'яса, засмажити його і з'їсти! У м'ясі містяться білок і залізо, які так необхідні для нашого імунітету, саме тому м'яса найчастіше хочеться в холодну пору року і після важких фізичних навантажень.

Взагалі любителі м'яса, як правило, витрачають в своєму житті дуже багато енергії, на заповнення якої й натякає їхній організм такими смаковими уподобаннями.


Виявляється, харчова інтуїція — це внутрішній голос нашого розумного організму, який підказує нам, в який напрямі зараз треба йти і жувати!

+2
196
RSS
16:17 (відредаговано)
+2
Ми є тим, що їмо!..
_не_знаю
Але шкода, що про молочне нічого не написали… і про алкоголь.
21:09
+2
Ми є й тим, про що думаємо й говоримо.
Ми є тим, що ми їмо.
Автор цитати — Гіппократ

Гіппократ

Випадкові Дописи