До Гармонії - Разом!      Детальніше про сайт

Божественний промисл в житті кожної людини

Божественний промисл в житті кожної людини

Вітаю, шановне панство!

До вашої уваги надається маленька брошура під назвою «Божественный промысл в жизни каждого человека». Цей матеріал розповідає нам про турботу Господа щодо кожного із нас, розповість про те як Господь керує долями людей та ін.

Посилання на завантаження книги



0
478
RSS
17:06
+2
Отже, клацаю на першу ліпшу сторінку книги і потрапляю на наступні слова:

Бог — господар. Він в своїх руках тримає всі великі і багаті життєві скарби. І від нього одного треба випрошувати їх завзятими молитвами.


Чи тобі, друже, не здається, що такий погляд на відносини між людьми та Богом дуже схожий на відносини між господарем та рабами? Раби повинні випрошувати (вимолювати), а «Господар» якщо захоче то дасть. І дасть тим, хто найбільше розбивав свою голову об землю в молитвах. Це, на мою думку, стосується не тільки цитованих мною слів, а й всього світогляду іудохристиянства. Хоча, більшість людей, таке звичайно влаштовує. Тому що ходити кожної неділі до церкви і вимолювати там хорошого ставлення Бога до себе, набагато легше ніж самовдосконалюватися і самим ставити божественними.
Це якраз і називається «догмами»
svitoch.in.ua/11-pravoslavnyi-afafist-slava-bogu-za-vse.html#comment_22
10:12
Що стосується мене, то я більше довіряю Біблії, а не тим Її тлумаченням, які суперечать Їй. В наш час при всьому розмаїтті християнськийх течій я ретельно фільтрую те, що не відповідає Слові Божому і з них усіх стараюсь брати найкраще що там є (що знову ж так не суперечить Біблії). І вам раджу робити те саме. Що стосується мене, то я не причисляю себе до жодної з існуючих концесій, а вважаю себе християнином тієї християнської церкви, що існувала до початку церковного розколу. І вам раджу те саме.
11:08
Що стосується мене, то я більше довіряю Біблії


Ага, тобто ти почав найбільше довіряти Біблії після того як порівняв її зі всіма рештами відомими книгами, які вважаються святими в інших релігіях. Повністю перечитав Коран, перечитав різні індоарійські відомі книги, розібрався в різних світових релігійних і філософських течіях. А потім все порівнявши дійшов висновку, що іудохристиянство і Біблія це найкрутіше що може бути? Вірно? :)

Чи можливо інший варіант. Ти відразу відкинув все крім християнства, і почав вважати все решта «що не зовсім відповідає Біблії» — хитрощами Сатани. Тому обмежив свій світогляд тільки християнством і не бажаєш виходити за його межі? А всіх решта, хто не розділяє цього твого погляду, вважаєш такими, чию душу слід негайно рятувати? :)

Щось мені підказує, що мав місце саме цей другий варіант. Чи я помиляюсь? :)
Сорі, хотів поставити «плюс», а випадково натиснув на «мінус».
11:42
Нічого страшного. Якраз потестували функцію «мінус» :)
16:32
Ага, тобто ти почав найбільше довіряти Біблії після того як порівняв її зі всіма рештами відомими книгами, які вважаються святими в інших релігіях. Повністю перечитав Коран, перечитав різні індоарійські відомі книги, розібрався в різних світових релігійних і філософських течіях. А потім все порівнявши дійшов висновку, що іудохристиянство і Біблія це найкрутіше що може бути? Вірно? :) Чи можливо інший варіант. Ти відразу відкинув все крім християнства, і почав вважати все решта «що не зовсім відповідає Біблії» — хитрощами Сатани. Тому обмежив свій світогляд тільки християнством і не бажаєш виходити за його межі? А всіх решта, хто не розділяє цього твого погляду, вважаєш такими, чию душу слід негайно рятувати? :) Щось мені підказує, що мав місце саме цей другий варіант. Чи я помиляюсь? :)

На ранньому етапі формування свого світогляду я вивчав трохи східні філософії. Але вони не витримали перевірку на істинність, тобто не здали належного іспиту із-за того, що багато де суперечили істині.
Що стосується того, що я пропоную брати найкраще, то я мав на увазі, що вважаючи себе християнином ранньої Церкви я беру найкраще з того, що є в інших християнських конфесіях.
Більшість людей не хоче робити вибір і нести відповідальність за його наслідки. Набагато легше бути рабом і звалити усю відповідальність на міфічного «Господаря».
10:19
Те, що вони стали християнами вже говорить про те, що вони таки зробили свій вибір. Напевно дуже мало хто з християн звалює всю відповідальність на Господа… Заради об'єктивності мушу сказати, що Господь дозволив нам до тієї чи іншої міри керувати своїм життям (робити вибір в ньому, дав нам вільну волю) і в тому числі нести відповідальність за свої вчинки. За які буде або похвала від Нього або осудження. В залежності від того чи будуть ці вчинки добрі чи погані.
«Тому кожен із нас сам за себе дасть відповідь Богові.»(До Римлян 14:12)
Те, що вони стали християнами вже говорить про те, що вони таки зробили свій вибір.

Я НЕ ставала християнкою. Мене охестили у дворічному віці. Я не мала на це впливу. Коли я нарешті почала усвідомлювати себе, Бога і свої стосунки з Ним, то зрозуміла, що догмати християнства мене не влаштовують. І почала шукати СВІЙ шлях.
12:28
+1
В мене аналогічно! Більшість людей не мають вибору. Їх автоматично причисляють до християн. Але з іншої сторони, якщо людина не хоче себе вважати іудохристиянином, то ніякі хрещення та інші ритуали не допоможуть. Та і взагалі, християнин, мусульманин, буддист, це тільки ярлики, тільки слова. За ними нічого не стоїть. А кожна людина просто Є (існує), і все. Незалежно від того як вона себе називає чи ким вважає, а тим більше незалежно від того, ким її вважають інші. І саме таке розуміння робить нас вільними від всіх релігій та концепцій, в межі яких нас намагається заштовхнути суспільство чи різні «організації».
16:36
Я НЕ ставала християнкою. Мене охестили у дворічному віці. Я не мала на це впливу. Коли я нарешті почала усвідомлювати себе, Бога і свої стосунки з Ним, то зрозуміла, що догмати християнства мене не влаштовують. І почала шукати СВІЙ шлях.

Я, мабуть, припустився неточності. Мені може варто було б сказати, що якщо не всі, то хоча би більшість з них.
10:05
+1
Отже, клацаю на першу ліпшу сторінку книги і потрапляю на наступні слова: Бог — господар. Він в своїх руках тримає всі великі і багаті життєві скарби. І від нього одного треба випрошувати їх завзятими молитвами. Чи тобі, друже, не здається, що такий погляд на відносини між людьми та Богом дуже схожий на відносини між господарем та рабами? Раби повинні випрошувати (вимолювати), а «Господар» якщо захоче то дасть. І дасть тим, хто найбільше розбивав свою голову об землю в молитвах. Це, на мою думку, стосується не тільки цитованих мною слів, а й всього світогляду іудохристиянства. Хоча, більшість людей, таке звичайно влаштовує. Тому що ходити кожної неділі до церкви і вимолювати там хорошого ставлення Бога до себе, набагато легше ніж самовдосконалюватися і самим ставити божественними

Так і ви, коли зробите все вам наказане, то кажіть: Ми нікчемні раби, бо зробили лиш те, що повинні зробити були!
(Від Луки 17:10)
До Бога можна звертатися в молитві для того щоб отримати те, про що просимо. Але в мене складається враження, що автор коментаря не до кінця розуміє те, що хоче від нас Господь. Господь хоче щоб ми не тільки усією громадою ходили до церкви і молилися до Нього, але й хоче щоб ми були такими самими досконалими як Він. «Отож, будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний!»
(Від Матвія 5:48)
Коментуючи цей пост я дійшов висновку, що ви не до кінця обізнані з християнською філософією. Думаю, що це можна легко виправити, я постараюсь допомогти у цьому не тільки Вам, але й всім співавторам і просто гостям Світоча.
11:00
+1
Коментуючи цей пост я дійшов висновку, що ви не до кінця обізнані з християнською філософією. Думаю, що це можна легко виправити, я постараюсь допомогти у цьому не тільки Вам, але й всім співавторам і просто гостям Світоча.


Чудово! Ти допоможеш нам зрозуміти християнський світогляд, принаймні в такому вигляді, як ти його уявляєш. А ми допоможемо зрозуміти тобі наші погляди, і цим розширимо і твій світогляд. Згоден?

Чи ти вважаєш свій світогляд досконалим, і хочеш тільки нас «просвітити»? :)
12:38
Я не проти вислуховувати чужі погляди, але скажу наперед, що на все стараюсь дивитися в світлі Писання. Якщо той чи інший погляд Йому суперечить, я його відкину, а якщо ні, то я його прийму. Ось такий може бути між нами обмін поглядами.
12:49
+1
Дякую! Це вичерпна відповідь. Ти готовий сприймати все тільки через призму твоїх теперішніх поглядів і вірувань, і не маєш бажання розширювати межі, щоб побачити об’ємнішу картину світу.
Хоча це мене не здивувало. Саме такий підхід майже у всіх християн.
Правда я не знаходжу тут місця для самовдосконалення. Хоча, звичайно, у нас можуть бути різні погляди щодо значення терміну «самовдосконалення». Але в будь-якому разі я не хотів би себе ув’язнювати в стіни однієї релігії і дивитися на світ тільки через клітку в цих стінах. Саме тому я проти всіх релігій, течій та інтелектуальних концепцій. Тому що це — аналог в’язниці. Хоча на певних етапах розвитку людини, вони й потрібні.
16:27
Боюся, що пан Доброслав дечого не розуміє. Я повторю цитату з Біблії:
«Отож, будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний!»
(Від Матвія 5:48)
Де тут іде мова про звуження меж пізнання? Бог хоче щоб ми були розумнішими і досконалішими… до того рівня на якому є Він. Я дивлюсь через призму Біблії, тому що я повністю довіряю Богові. Якби не так, то я, мабуть, також почав вірити в різні східно-філософські течії. Але я розумію, що більше, ніж мене любить Господь мене не любить ніхто. Мені є за що дякувати Йому і тому (не тільки тому) я маю бажання прожити з Ним вічність.
Ще одна цитати для Доброслава:
«Усе досліджуючи, тримайтеся доброго!» (1 Солунян 5:21)
17:27
+1
Не бійся! Ти просто вважеєш себе що ти то тіло і все. І істина тільки у Біблії або у рукописах тисячолітньої давності, писаних, переписаних і т.д. Та насправді ти і є Бог і істина у тобі, Пізнай себе пізнаєш усе. Бог удосконалюється через тебе, творить, пізнає. А твоє тіло то Храм Божий. І «Я» тобто ти, не від світу цього. Богові не потрібні раби. Рабам потрібні раби які їх любитимуть, а Бог це є все! Служи йому і не чекай манни небесної.
17:48
Я є прихильником самопізнання, але я не розумію Вашу думку про рабів в силу цитати з Біблії яку я наводив раніше: «Так і ви, коли зробите все вам наказане, то кажіть: Ми нікчемні раби, бо зробили лиш те, що повинні зробити були!»
(Від Луки 17:10)
18:10
+2
Ти мене ще не чуєш, Хіба можливо включити світло в хаті, коли стоїш на вулиці. Ні. На вулиці нема вимикача. Він всередині, в тобі. Лиш зайди до себе, і увімкни. (Якщо є в тому потреба :)

Вибачайте що звертаюсь до усіх на ТИ, бо сприймаю Ви як множину, а Ти на пряму без привязки до якогось віку, категорій, статусів. Усі люди, як форми Бога є рівні.
13:14
+1
Як я вже казав раніше — я не є противником самопізнання. Просто поряд з тим я володію ще одним методом. Я бачу в красі і довершеності навколишньої природи прояв величі Творця… В пізнанні довершеності природи я пізнаю Того, Хто її створив
17:46
+1
Де тут іде мова про звуження меж пізнання?


Якщо ти себе асоціюєш з однією релігією, то вже ставиш собі межі. Тому що можеш бачити все тільки так, як вимагає ця релігія. Ні кроку вліво, ні кроку вправо.

Колись одному своєму знайомому, який входить в одну з християнських сект, під час розмови про вегетаріанство, яке його цікавило, запропонував прочитати книжку про це, яка мені сподобалась. Але взнавши, що автор цієї книги є відомим окультистом, він миттєво відповів, що якщо це не християнська книга, значить це від сатани. Тобто він поставив собі межу (вірніше йому поставили в тій церкві), що все що не відповідає поглядам його секти, це сатанізм. Ось це і фанатична обмеженість, яка мені не подобається в християнах.

Якби не так, то я, мабуть, також почав вірити в різні східно-філософські течії.

В тому і справа, що в різні «східно-філософські» течії з трудом получається ВІРИТИ, тому що вони орієнтовані більше на інтелект, принаймні на початковому етапі, а не сліпу віру, так як християнство. Тому вони тобі і не сподобались. Мені так здається.
12:51
Якщо ти себе асоціюєш з однією релігією, то вже ставиш собі межі.

Віра, яка прагне зробити людину рівну Богові хіба ставить якісь межі пізнання для неї? Господь всемогутній. Я не бачу нічого поганого в тому, що треба свій світогляд будувати Слові Божому, бо Воно є істинне. Я думаю, що ти не заперечуватимеш тієї потреби, що світогляд має бути абсолютно істинним. Можна задати запитання: чи не відкидаєш ти Біблію по тій причині, що вважаєш Її як такою, що ставить обмеження в світогляд?
Я дивлюсь через призму Біблії, тому що я повністю довіряю Богові.

Біблія складається з дуже різних частин, які часто суперечать одна одній. Усі ці тексти писали звичайні люди, які були менш освіченими ніж навіть ми з вами. І відбір, що має потрапити у канонічний текст, а що ні теж робили звичайні люди. Значна частина Старого Заповіту це перекручений плагіат з вавилонскьго епосу, який у свою чергу був запозичений у давніх шумерів. А Новий Заповіт складається з чотирьох Євангелій, які були записані далекими нащадками учнів Хреста у другому-третьому століттях. Хоча на той час існувала безліч рукописів реальних очевидців тих подій. Навіть зараз є понад триста апокрифів у різних бібліотеках. Але вони не входять до канонічного тексту, бо комусь це було не вигідно.
То ви вважаєте, що лише на цьому варто грунтувати свій світогляд?
13:06
Всім хто думає як пані Дзвінка Сопілкарка пропоную розглянути ось цей матеріал.
vibiri.wordpress.com/2009/10/20/логика-и-библия-сергей-головин/
homilies.narod.ru/chapter03.htm
05:42
ty-master.ru/
«Дивись на світ цільно, а не через трафарет», — адже тільки завдяки своєму вірному баченню можливо пізнати Істину. Фактично через те всі ми тут — живемо на Землі та намагаємося дозріти кожен своїми шляхами — долаємо лабіринт (кожен по своїй ниточці) кінцевий пункт призначення якого Істина, котра передбачає цілковиту свободу. Задля цього з егрегоріального світу «вилупитись» доведеться всім і насамперед подолати своє его-егрегор, та в розвитку відновити власну енергетичну цілісність, пам«ятаючи при цьому віддати Подяку всім помічникам (Небо та Земля) на своєму Шляху.
»Світ це лише відображення Тебе", — і неможливо знайти тут щось ще окрім своїх дзеркальних відображень. Істина перед нами і починається з нас.
Справжнє мистецтво вимагає: «Знайди Царство Боже скрізь», — де поставить Тебе Життя.
svitoch.in.ua/8-pro-char-vnih-c-litel-v.html#comment_8
svitoch.in.ua/11-pravoslavnyi-afafist-slava-bogu-za-vse.html#comment_22
13:21
«Дивись на світ цільно, а не через трафарет»

У мене складається таке враження, що пан Доброслав та Віктор Юрченко думають ніби Біблія обмежує світогляд. В той же час як в самій Біблії сказано, що Вона покликана сформувати абсолютно істинний світогляд у свідомості кожної людини. На підставі яких аргументів будується ваша недовіра до Біблії? Тільки, будь-ласка не треба говорити, що релігії обмежують світогляд. Я не про релігії питаюсь, а питаюсь щодо суті самої Біблії без додавання релігійних догм…
Наступна цитата буде відповіддю на ваше питання. Там лише треба замінити Коран на Біблію.
Римський полководець Юлій Цезар з військових міркувань наказав спалити велике зібрання античної літератури – Александрійську бібліотеку (Єгипет), в результаті було знищено близько 700 тис. книжок. Десь через 400 років відновлену бібліотеку було знищено згідно едикту римського імператора Феодосія (християнський імператор наказав спалити бібліотеку, тому що в ній зберігалися праці язичницьких авторів). Ще через три століття бібліотека була знищена втретє і остаточно, згідно наказу халіфа Омара, що заявив: «Якщо ці книжки суперечать Корану, значить вони шкідливі. Якщо ці книжки є про те ж, що і Коран – значить вони не потрібні».

Коротка історія цензури.
Ми не заперечуємо Бвблію, ми кажемо, що нам замало самої лише Біблії.
Коментар видалено
21:31
+1
Гарний приклад!
14:53
Ми не заперечуємо Бвблію, ми кажемо, що нам замало самої лише Біблії.

Я не проти досліджувати щось за межами Біблії, просто я на інші філософські течії дивлюся з Її допомогою. Те, що ти не заперечуєш Біблію — прекрасна новина для мене. Я сподіваюсь, що саме на цій основі ми в майбутньому дійдемо спільного знаменника. Тому в мене планах опублікувати ще чудові речі на цьому сайті, які допоможуть вам усім сильніше прогресувати в житті.
20:52
+1
Саме так — і Біблія дає шлях до пробудження. Та цільно пробудитись на всіх планах Буття Ти зможеш лише перепустивши через Себе і усвідомивши всі конфесії релігій (ре — відновлення; Ліга — Зв«язок), та понісши, відповідно, Досвід усіх націй та культур мавших Своє місце у Свій певний Час на планеті Земля. Та з»єднавшись своїм его з егрегором планети Земля, бодай проростити їх обох Новим паростком Розвитку Абсолюту — Неповторним — Вільним — Люблячим — БЛАГО ВСЕЗАГАЛЬНЕ…
17:19
+1
У Світлі Істини. Істина. Проста і зрозуміла. Яка звільняє та приносить Світло. Але також сувора і справедлива. Вічна незмінна Істина.
Істина у своїй природній простоті може бути доступною для всіх. Її можна знайти повсюди: в Законах природи, фізики, і навіть у повсякденному житті, якщо тільки хотіти цього. Істина – це дороговказ до духовного становлення свідомости, це шлях до віднайдення втраченої гармонії, до життя згідно з Волею Божою, яка не залежить від людських бажань. Мудро чинить той, хто намагається пізнати Істину і відповідно до цього влаштувати своє життя.

Послання Ґраля Абдрушина

www.ua.abdrushin.name/u-svitli-istiny/

Пов’язка спадає, і віра стає переконаністю. Лише у переконаності запорука звільнення і спасіння!

Я звертаюся тільки до тих, хто шукає серйозно. Вони мають бути здатні та готові об’єктивно перевірити цю дійсність! Релігійні фанатики і безплідні мрійники можуть від цього утриматися, бо вони для Істини шкідливі. Зловмисні ж і необ’єктивні у цих словах самі повинні знайти свій вирок.

Це Послання буде сприйняте тільки тими, хто відкритою несе у собі іскру Істини і прагнення стати справжньою людиною. Їм усім воно стане також світочем і опорою. Та без манівців виведе їх із усього хаосу нинішньої плутанини.

Наступне Слово не пропонує нової релігії, воно має стати факелом для усіх серйозних слухачів або читачів для того, щоб вони знайшли правильний шлях, який приведе їх до жаданих Висот.

Лише той, хто сам себе спонукає, може духовно рухатися вперед. Дурень, хто послуговуючись для цього сторонньою допомогою як готовими уявленнями, йтиме своєю стежкою, немов на милицях, тоді як його власні здорові ноги будуть нерухомі.

Але тільки-но він наважиться на сходження і використає як знаряддя усі здібності, що дрімають у ньому в очікуванні свого заклику, лише тоді він скористається довіреними йому Волею Творця талантами і легко здолає усі перешкоди та відхилення на своєму шляху.

Тому пробудіться! Тільки на переконаності стоїть справжня віра, а переконаність з‘являється лише внаслідок ретельного обмірковування та перевірки! Станьте ж як живі у дивовижному Творінні вашого Бога!
www.ua.abdrushin.name/u-svitli-istiny/

Випадкові Дописи