До Гармонії - Разом!      Детальніше про сайт

В оптимістів менше проблем із холестерином – лікарі

В оптимістів менше проблем із холестерином – лікарі
Джерело матеріалу:

Літні люди, котрі є оптимістами, мають вищий рівень «хорошого холестерину», з'ясували вчені з Гарвардської школи громадського здоров'я.

Іще в тих чоловіків та жінок, для яких склянка не напівпорожня, а напівповна, дослідники виявили нижчий рівень тригліцеридів – жирів, задіяних у процесі склерозування артерій.

Про це пише The Daily Mail.

Таку закономірність дослідники пояснюють тим, що оптимісти частіше ведуть здоровий та активний спосіб життя, мають здорову вагу та дотримуються помірної дієти.

В рамках дослідження, проведеного в Сполучених Штатах, 990 осіб віком від 40 до 70 років пройшли телефонні інтерв'ю і лабораторні обстеження. Під час співбесід фахівці визначали «рівень оптимізму» добровольців.

З'ясувалося, що рівень ліпопротеїдів високої щільності, так званого хорошого холестерину, котрий слугує захистом від хвороб серця, був вищим у оптимістів. Причому з кожними 5 балами «шкали оптимізму» вміст хорошого холестерину в крові був більшим на 1 міліграм на децилітр.

«Це ще один доказ того, що наше психологічне здоров'я та фізичне переплетені між собою, і оптимістичний погляд на світ може принести відчутну користь нашому здоров'ю», — говорить керівник дослідження Джулія Боех.

На жаль, зв'язку між позитивним ставленням до життя та рівнем ліпопротеїдів низької щільності, «поганим холестерином», учені не виявили.

«Досі неможливо сказати, чи це оптимізм впливає на холестерин, або ж холестерин впливає на світогляд, чи обидва вони є предметом впливу якогось третього фактору», — зауважує кардіолог Франц Мессерлі, котрий не брав участі в дослідженні.

Якщо навіть попередні дослідження виявили, що для песимістів ризик інфарктів та інсультів є вищим, ніхто не довів, що, якщо ви зненацька станете оптимістом, то й вірогідність цього лиха стане меншою, додає лікар.

+2
352
RSS
15:48
+1
І чого всі аж так в цей нещасний холестерин вчепилися?!
Живіть собі й робіть свою справу!..
18:14
+2
Холестерин в жилах, як іржа в.трубах. Рівень здоров'я дуже залежить від спазматичного звуження судин. А це нерви, нервовість, а вони напряму зв'язані з настроєм і помислами. Мабуть ці американські дослідники не вивчали досвід співвітчизниці Луїзи Гей.
Я не про те. Насправді холестерин генерується в людському організмі, а не привноситься іззовні! Холестерин — це такий собі «біологічний клей», який самим організмом спрямовується туди, де є ризик «поломки».
Отож якщо є ризик розриву кровоносних судин, вони й обліплюються холестерином… От тільки холестерин цей виробляється самим організмом людини, а не поглинається з їжею!!! От про що я писав…
Тому якщо здорова людина з'їсть продукт з високим вмістом холестерину (яйце, сало тощо), то він розкладеться в шлунку в процесі травлення й засвоїться разом з усією їжею, а не всмокчеться в кров безпосередньо з їжі! А якщо людина хвора, то «поганий» холестерин вироблятиметься в її організмі, що б вона не їла — бо «поганим» холестерином людський організм намагається залатати слабкі місця в самому собі…
Отже, рівень холестерину справді важливий — от тільки не варто напряму пов'язувати його з продуктами харчування… Отже, зараз медики змінюють точку зору на «поганий» холестерин: якщо він виявляється в крові — це сигнал про якесь потенційно небезпечне ураження організму! Просто організм вже сам знає про небезпеку, тому починає самостійно генерувати «поганий» холестерин.
Отже, потрібно не просто боротися з холестериновими бляшками, але усунути причину генерування організмом «поганого» холестерину!
Тому якщо здорова людина з'їсть продукт з високим вмістом холестерину (яйце, сало тощо), то він розкладеться в шлунку в процесі травлення й засвоїться разом з усією їжею, а не всмокчеться в кров безпосередньо з їжі!

Розкластися то він розкладеться. Але продукти його розпаду організм не може використати з користю для будівництва нових потрібних сполук. Вони просто засмічують травну систему і судини. При малорухливому способі життя це все сміття не виводитться з організму. І щоб якось з цим боротися, організм починає виробляти холестерин, яким закупорює сміття в капсули. А потім ці капсули складає на стінках судин, на кістках, в різних органах. От і виходить, щоб організм не виробляв «поганий» холестерин, не треба їсти «поганий» холестерин.

Випадкові Дописи