До Гармонії - Разом!      Детальніше про сайт

Непутящий син

Непутящий син
Джерело матеріалу:

Суфійська притча

Один чоловік так страждав через відсутність нащадків, що звернувся до одного святого старця з проханням:

— О праведний! Ти милий нашому Господу, і я прошу тебе помолитися за мене, щоб у мене народився син, і я дуже сподіваюся, що твоя молитва буде почута і мій первісток стане мені розрадою під завісу життя!

Мудрець спочатку відмовлявся виконати це прохання, але прохач виявився наполегливим, тож мудрець зрештою погодився, але попередив його:

— Не спокушай Творця! Адже лише Він знає, де нас підстерігає добро, а де зло!

Але той не послухав цього попередження і ще раз повторив своє прохання. Тоді поважний шейх став на молитву, голос його був почутий, і у прохача, який звернувся до нього, народився син. Коли ж цей син виріс, то став для свого батька причиною багатьох прикрощів і бід. Весь свій час цей молодець проводив в бенкетах, розвагах, а одного разу через дах заліз до будинку сусіда, погрожуючи кинджалом змусив тікати його зятя і збезчестив його дочку.

Безчинства непутящого молодця незабаром стали загальновідомими, вгамувати його не могли ні переконання, ані покарання, тож його батько знову прийшов до праведного шейха.

— Тільки ти можеш допомогти мені в біді, — сказав він святій людині. — Й, окрім як у тебе, я ніде не знайду захисту. Прошу тебе: помолися ще раз, щоб мій син схаменувся і злий норов облишив його!

На це шейх йому відповів:

— Згадай, як я тебе благав, щоб ти не спокушав Господа своїми проханнями? Молися ж тепер сам про прощення, і, якщо твоя молитва не буде прийнята, не нарікай, спокійно чекай свого часу, коли ти підеш туди, де вже не потрібні ні син, ані дочка. Тут же, в цьому світі, що б не сталося, все потрібно приймати покірно.

+3
437
RSS
11:07
+2
Не купуйся на миттєву вигоду. Завжди намагайся прорахувати віддалені наслідки твоїх вчинків.
11:15
+2
Завжди намагайся прорахувати віддалені наслідки твоїх вчинків.

Віддалені наслідки неможливо прорахувати яким би генієм не був.

Публікація хороша! Ось чому я проти молитов і всяких духовних технік, які зосереджені на досягненні людиною її бажань.
Якщо карма людини (тобто рівень її розвитку) дозволяють щоб відбувалися хороші події, то вони будуть відбуватися самі собою без всяких «надзусиль», якщо ж карма не дозволяє, то всякі спроби «обдурити Всесвіт» типу молитов чи «трансерфінгів реальності» можуть привести тільки до негативу. Інакше і не може бути.
Молитва як «спроба обдурити Всесвіт» — то лише Ваша точка зору, шановний! Натомість моя (ну, наприклад) точка зору полягає в іншому:
молитва — це поглиблена, тісніша від звичайної взаємодія із Всесвітом.

Чому взаємодія має полягати неодмінно в обдуренні?! Чому контекст взаємодії неодмінно повинен мати знак «мінус»?! Чому, наприклад, не може бути добре і Всесвіту, й тобі?! Зробі добре Всесвіту — і Всесвіт відповість тобі тим самим…
11:55
+3
Ну, припустимо, людина сильно зачеплена за матеріальні блага (так само може бути зачепленою і за духовні блага) і починає молитися, щоб Бог «прислав» їй гроші на новий крутий автомобіль, сама не розуміючи, що здійснення цього бажання приведе до ще більшого «заземлення» в матеріальні блага і катастрофи для душі.

Своїми молитвами або «трансерфінгами реальності і подібним» людина спричиняє деякі зміни на тонких планах за чим слідують і зміни на фізичному рівні існування. Тобто людина реалізує це своє бажання, за яке «молилася». (На щастя не завжди так). Цим самим обходить закони карми (настільки, наскільки їх можна обійти) і заставляє свою душу ще більше деградувати. Які наслідки цього всього, думаю зрозуміло.

Тому краще користуватися тільки тими благами, які дозволяє отримати наша карма і рівень нашої свідомості. А всі способи досягти своїх цілей впливом на тонкі рівні реальності ведуть до катастрофи.
Хоча, звичайно, катастрофа не остаточна (вона такою ніколи не буває). В наступному житті буде можливість все виправити, але вже без молитов і «трансерфінгів реальності». В загальному получиться тільки втрачений час.

Детальніше тут.
Ну, припустимо, людина сильно зачеплена за матеріальні блага (так само може бути зачепленою і за духовні блага) і починає молитися, щоб Бог «прислав» їй гроші на новий крутий автомобіль, сама не розуміючи, що здійснення цього бажання приведе до ще більшого «заземлення» в матеріальні блага і катастрофи для душі.
Своїми молитвами або «трансерфінгами реальності і подібним» людина спричиняє деякі зміни на тонких планах за чим слідують і зміни на фізичному рівні існування. Тобто людина реалізує це своє бажання, за яке «молилася». (На щастя не завжди так). Цим самим обходить закони карми (настільки, наскільки їх можна обійти) і заставляє свою душу ще більше деградувати. Які наслідки цього всього, думаю зрозуміло.

От в тім-то й річ, що «На щастя не завжди так»! Я навіть збирався написати на Світочі статтю про «молитовну впертість» — я називаю це явище саме так. Бо мав перед очима парочку кричущих прикладів такого явища: лодина молиться, молиться, молиться!.. а Бог все не дає й не дає!!! Хоча кому б, здавалось, дати, як не саме цій людині…

Але тут є одна заковика, про яку людина забуває: Бог — це не радянський автомат із продажу газованої води, куди вкинув копієчку — отримав склянку чистої газованої води, вкинув алтин — отримав склянку газованої води з сиропом… Бог на молитви обов'язково відповідає! Просто Він не відповідає автоматично — от в чім річ!!! Іноді результат може бути протилежним тому, що просив. Іноді Він може підсунути тобі симулякр, плацебо… називати можна як завгодно, але це буде обманка. Не те, чого людина чекала. Відповідь може бути з гумором, бо у Бога таки є своєрідне почуття гумору!.. А іноді відповідь може бути… у самій відсутності відповіді — і це також треба вміти розгледіти.

От тому я й написав вже іншу статтю на дотичну тему: просити гроші, а тим паче конкретну грошову суму саме на отаке здійснення бажань, яке запланувала собі людина — це марне заняття, бо часто-густо можна отримати те саме задурно, без грошей. Не гроші треба просити, а вирішення ситуації! А Бог бачить з іншої — вищої точки зору, як найкраще її вирішити. Та ще і з користю для людини.
Бог на молитви обов'язково відповідає! Просто Він не відповідає автоматично — от в чім річ!!! Іноді результат може бути протилежним тому, що просив.


Це у мене постійно так.
Ще малою, як тільки починала молитися про сили і здоров'я, одразу отримувала простуду.
12:50
+2
Публікація хороша. Дякую. Молитва походить від слова МОЛИТИ, що означає БЛАГАТИ на колінах про пощаду. Насправді люди у своїх звертаннях до Бога ПРОСЯТЬ про щось. Друге. Основні випробування для людини складені наперед. Звідси й приказка: ПОКІРНОГО ДОЛЯ (Карма) ВЕДЕ, А НЕПОКІРНОГО ВОЛОЧИТЬ. Мудра людина у своїх зверненнях до Бога не просить, а ДЯКУЄ.
Молитва походить від слова МОЛИТИ, що означає БЛАГАТИ на колінах про пощаду.

Звідки настільки вузьке трактування?!


Мудра людина у своїх зверненнях до Бога не просить, а ДЯКУЄ.

А-а-а… звідки оце протиставлення «не — а»?! Молитва — це завжди прохання. Без прохання це не молитва, а медитація. Інша річ, що весь час прохати і прохати про одне і те саме не можна, бо це означає зневіру людини в тому, що її прохання почуто. Тому треба попросити лише один раз. а далі тільки дякувати за відповідь. Я про це також писав:

Насамкінець, з молитви Христа в Гетсиманському саду можна вивести ще одне важливе правило: не можна молитися про одне і те саме двічі або більше разів! Навіть якщо здійснення молитви відкладається чи загалом неможливе через пріоритет Божих планів.

Випадкові Дописи