До Гармонії - Разом!      Детальніше про сайт

Вона вчилася в католицькій школі, тому зараз в Бога не вірить.

Це я в С.Н. Лазарєва вичитала, в «Вихованні батьків», частина друга, сторінака 4.

А як на вас вплинуло виховання в дитинстві? Чи поділяєте ви погляди на релігію і Бога ваших батків і вчителів?

+1
21:07
82
RSS
21:26
+2
Мої батьки не були відкрито релігійними людьми. Комуністична доба. Але, вроді, мені сказали, що батьки мене таки охрестили. Це вже хтось сторонній сказав, вже не пам'ятаю хто. А я був накачаний агресивним безбожжям, научний комунізм і інша єрунда. До того, що зараз, я рухався поступово. Я не кажу віра. Ніякої пустої віри.
А я був накачаний агресивним безбожжям, научний комунізм і інша єрунда.

Ну, на Світочі більшість вийшли з радянського дитинства. Але у кожного був власний коктейль з поглядів найближчого оточення. А іноді на зміну світогляду в юному віці штовхає одна єдина фраза.
Мене теж в школі вчили, що Бога нема, є тільки матерія.
Тато вірив у табуретку, тобто йому треба було докладати зусилля для того, щоб повірити, що вона існує.
Мама ні в що не вірила.
У бабці — була купа забобонів, вона ходила до церкви, молилася завченими молитвами, слів яких не розуміла.
А я читала фантастику про польоти в інші галактики і грецькі міфи про створення Світу.
От з цього всього і зародився мій теперішній світогляд.
12:06
+2
Взагалі то, мене якось завжди тянуло до релігії. У дитинстві хотів прочатати Махабхарату, чув про Блаватську. Отже якась підсвідома тяга таки була. Коли на автобусній зупинці якась бабка роздавала брошури на релігійну тему, з усіх присутніх тільки я взяв і бабка, дилячись на мене сказала, що я ще не є втрачений. А серйозним поштовхом було прочитання книжки Раймонда Моуді " Життя після життя". Чомусь зразу зрозумів, що є щось інше, ніж просто тіло, а значить є і Бог.
23:29
+2
А серйозним поштовхом було прочитання книжки Раймонда Моуді " Життя після життя"

Мої серйозні духовні пошуки теж почались саме після прочитання цієї книги.
21:34
+1
Я би сказв, що це про Лінду Євангелісту _сильно_сміюсь Вона з правовірної християнської родини.
Лінда Євангеліста
Лінда Євангеліста
21:45
+1
З мене виховували зразкового радянського хлопчика.
Покійний тато був парторгом: волів бути зразковим комуністом через переляк перед радянськими каральними органами, які знищили його батька — мого українського діда Івана Федоровича Литовченка. Ясна річ, був він атеїстом. До того ж, після війни їхня осиротіла родина дуже бідувала, його матір — моя бабуся Галя змушувала дітей молитися Богові вдень і вночі… Коли ж ніякого покращення не настало — сказала: «Діти, запам'ятайте — Бога нема». У відповідному дусі тато виховував і мене.
Маму в дитинстві таємно охрестила няня, тому вона, коли була студенткою, могла перед черговою сесією поїхати до Володимирського собору й поставити свічку за успішну здачу екзаменів. Але водночас разом з татом вчила мене, що то є дурість…
Як я доходив до нинішнього стану, описано в каменті до паралельної теми. Не хочу повторюватися.
_крутий
00:10
+2
За спіральною динамікою після «Синього рівня (традиційні релігії)» йде «Оранжевий рівень (реформовані релігії або атеїзм). Тому все на своїх місцях! _підморгування Просто люди при переході на оранжевий рівень міняють віру і порядок на пізнання розумом та успішність.

Випадкові Обговорення