До Гармонії - Разом!      Детальніше про сайт

Пиріг екзотичний

Дуже ніжний і смачний бісквіт!!! Навіть без розпушувачів...

Інгредієнти:

  • яйця — 3 шт.
  • молоко — ½ склянки
  • масло вершкове — 50 г
  • борошно — ⅔ склянки (5 ст. ложок «з гіркою»)
  • цукор — ⅔ склянки
  • цукор ванільний — 1 пакетик
  • начинка (мандарини, апельсини, ківі та ін.) — 7-8 шт.
  • олія — для змащування форми

Приготування:

1. На водяній бані розтопити вершкове масло і дати йому охолонути до теплого стану.

2. Міксером на високих оборотах збити в щільну масу спочатку яйця, потім поступово додати до них цукор і ванільний цукор. Загальний час збивання — близько 10 хв.

3. Тонкою цівкою влити в збиті яйця тепле масло і молоко та збити повторно.

4. Борошно просіяти через сито і всипати в збиту суміш. Все разом збити повторно.

5. Мандарини вимити, почистити, розділити на дольки і видалити білі прошарки. Ківі очистити від шкурки, порізати на шматочки.

6. Форму (форми) для запікання змастити олією, вилити на дно форми (форм) тісто, зверху розкласти шматочки фруктів.

8. Випікати в духовці, заздалегідь розігрітій до 180-200°С протягом 25-35 хв.

Увага: при випіканні під формою необхідно розмістити ємність з водою!!!

Автор:
Тимур Литовченко
+2
03:44
36
RSS
03:47
+2
Я розумію, що друг Анатолій зараз заперечить, що мандарини, апельсини, ківі та ін. у нас не ростуть… Але з яблуками має вийти теж смачно… _сміюсь
13:39
+2
Цьому пирогу можна дати назву: ГРУДНЕВА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ. Бо й справді багато українців недооцінюють, що мають незалежну державу.
23:01
+2
Ой, пане Анатолію, може краще не змішувати грішне з праведним, тобто кулінарію з політикою. Політика змінюється, а кулінарія — вічна. Чому б не назвати пиріг «груднева екзотика», або «грудень на Мальдівах», " цитрусовий грудень", або ще якось…
03:49
+2
А ще я от про що подумав… 28 років тому — 1 грудня 1991 року ми пішли на референдум і проголосували більшістю за Незалежність України. А якби й надалі лишався «совок» — чи пік би я отакі пироги по вихідних?..
_наляканий
13:36
+2
Друже, я не заперечу, а скажу, що ти молодець! Бо гарний рецепт і технологія приготування цього пирога. От варто лиш додати: час приготування, вага пирога, вартість складових разом і за скільки ти б його продав?
Час приготування — близько години.
А щодо всього іншого?.. _стежу Вибач — навіть не знаю, що сказати! _не_знаю
14:04
+1
Друже, пиріг екзотичний з виду дуже апетитний. А щодо моїх запитань, то вони практичні. Вага пирога десь 300 г. А вартість складових? То треба знати ціни на них, а я не врахував твій стан позамагазинний. Яйця нині коштують десь 25 гр. десяток; масло -150 гр. за кг;
борошно — 12 гр./кг; цитрусові — до 50 гр./кг; цукор — 17 гр./кг; ванільний цукор — 1 гр.за пакетик. Вартість за все, мабуть, 40-50 гр. Але така смачна екзотика не продається!
15:33 (відредаговано)
+1
У мене виходить 2 таких пирога одразу, я просто один сфотографував — той, що кращий на вигляд. _чудово
Ото ми десь так влітку купили в Розетці 6 металевих, з якимсь там покриттям формочок для запікання — 3 більших і 3 менших. В духовку на дечку стають поруч лише 2. Я пробував розташувати їх у 2 поверхи, але тоді або нижча підгоряє, або верхні недопечені. До того ж, бісквітне тісто — ніжне, тому краще на нижній рівень ставити каструлю чи миску з водою. Тоді все виходить дуже красиво!
_чудово
А формочки виглядають отак:



Це в менших формочках дружина вчора вечерю приготувала: картопля з капустою броколі й фрикадельками. Тільки в лівій формочці кабачки, в правій — помідорки чері. І все під тертим сиром… Отака кулінарна фантазія.
_підморгування _посмішка _підморгування

А ще у мене є більш стара форма з керамічним покриттям, яку я особисто купував по акції в Сільпо, коли ще ходив — році так в 2012. Вона значно більша, туди влазить все тісто, яке я розливаю на з форми:




Просто виймати бісквіти з малих форм зручніше, отож дівчата попросили в малих, а не в великій, от і все…

UPD. До речі, зверни увагу, як у мене бісквіт піднімається! Отой що в великій формі — я ж просто розкидав шматочки фруктів на тісто, й вони «потонули», поки все випікалося. А коли пік в маленьких формочках — там і фруктів було більше, і тіста трохи менше. Тому не все «потонуло», частина на поверхні лишилася.
_чудово
16:55
+1
О, і броколі, і помідорки чері! Та ви, друже, з дружиною ще й які гурмани!